سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تـــــناسب اندام برای تـــــنـاسب ذهن - سایت رسمی دکترحسین میرزایی
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

E_mail:doctor_h_m@yahoo.com

[ورود به بخش مدیریت]

لوگوی وبلاگ
تـــــناسب اندام برای تـــــنـاسب ذهن - سایت رسمی دکترحسین میرزایی
بایگانی
پاییز 1384
موضوعات

اوقات شرعی
لینک دوستان

لوگوی دوستان

جستجوی وبلاگ
:جستجو

با سرعتی بی نظیر و باور نکردنی و اعجاب انگیز متن یادداشتهارا کاوایش کنید!

موسیقی وبلاگ
اشتراک در خبرنامه
 
ارسال پیغام خصوصی
یــــا _هوالشافی _یامن اسمه دواءوذکره شفاء_تنت به نازطبیبان نیازمندمبادوجودنازکت آزرده گزندمباد_کاربرعزیزبه سایت رسمی دکترحسین میرزایی خوش آمدید شمامی توانیدسوالات خودرابه ایمیل این جانب ارسال کنیدویا باکلیک برروی آدمک فوق به صورت آن لاین ویاآف لاین مشکلات خودرادرمیان بگذاریدوپاسخ خودرادریافت نمایید
کل بازدیدهای وبلاگ
120740
بازدیدهای امروز وبلاگ
521
آمار بازدیدکنندگان

[گرفتن کد آمار وبلاگ ]

پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

مطالب زیر توسط دکترحسین میرزاییE_mail:doctor_h_m@yahoo.com نوشته شده است!

عنوان متن تـــــناسب اندام برای تـــــنـاسب ذهن سه شنبه 84 مهر 19 ساعت 5:17 صبح

تـــــناسب اندام برای تـــــنـاسب ذهن

تمرینات هوازی(آئروبیک) بهترین راه برای حفظ سلامت حافظه شماست .

 

تمرینات ورزشی کمک می کند تا  سلولهای مغز شما رشد کنند و اتصالات جدیدی با سلولهای عصبی دیگر بر قرار نمایند  .

حتما می خواهید هوشتان در سنین پیری نیز مثل جوانی شما را یاری کند . دانشمندان می گویند ورزشهای هوازی  بیش از تمرینات مغزی و فکری می تواند  هوشمندی و توان مغز شما را حفظ نماید .محققین می گویند  وقتی بدن شما در میدان ورزش  در نتیجه شدت ورزشهای هوازی عرق می کند ، گویی مواد لازم برای رشد را به بدن رسانده اید . اینگونه تمرینات بدنی به ساخت و حمایت از ارتباطات نورونی بیشتر توسط سلولهای مغزی  بخصوص در نواحی که آسیب پذیری بیشتری در برابر پیری دارند(همچون لب پیشانی)  کمک می نماید

.

برای پیدا کردن مهمترین عامل از میان مجموعه عوامل دخیل در جوان ماندن مغز ، یان رابرتسون از دانشگاه دوبلین (Ian Robertson at the University of Dublin) پژوهش های میدانی ده ساله اخیر ، شامل دهها مقاله و پژوهش را مرور و در قالب یک مقاله بلند منتشر کرده است  .  

روبرت سون شواهدی ارائه می کند  که نشان می دهد تغذیه مناسب ، آموزش و تربیت  و همچنین تفکر مثبت  همگی میتوانند  به جوانی و شادابی مغز شما کمک کنند .  اما مهمترین عامل  برای جوانی مغز  همان ورزشهای هوازی است  . این عامل تاثیرات سودمندی هم بر ساختار و هم بر عملکرد مغز دارد . 

 

عنصر فعال کننده

یکی از مطالعاتی که رابرتسون بررسی نموده ،  راجع به گروهی از افراد بالای 60 سال است که  در مدت 4 ماه با جدیت وشدت قدم می زده اند و نتایج بدست آمده از آنان  با گروه دیگری از هسالانشان مقایسه گردیده است . د راین بررسی به وضوح گروه آزمایش هوشیاری و توان انتقال مغزی بالاتری داشته اند .

 بررسی دیگری نشان داده که تمرینات به مغزما کمک می کند تا ماده ای به نام BDNF یا فاکتور مغذی عصبی مشتق شده از مغز(brain-derived neurotrophic factor) در مغزمان ساخته شود . این ماده به ساخت سلولهای مغزی وگسترش ارتباطات سیناپسی آنها با دیگر سلولهای عصبی کمک می کند. از طرف دیگر  ورزش های هوازی سبب می شوند  مویرگهای جدیدی رشد کرده  و سلولهاو اتصالات جدید  وقدیمی که تحت فشار پیری در حال اضمحلال هستند را تغذیه نمایند .

رابرت سون می گوید در سنین بالای 50 سالگی تمرینات ورزشی  به مثابه یک داروی معجزه آسا  عمل میکند  به طوریکه   مغز شما را چابک وسرعت فعالیت های مغزی شمارا افزایش ، فراموشی را کاهش می دهد  و افت هوشیاری شما رابه تاخیر می اندازد .

 

برخی اظهار می دارند که علت سودمندی(افزایش کارایی مغز) این تمرینات در کسب مهارتهای حرکتی جدید و به عبارت دیگر چالشهای فکری است که انسان  هنگام ورزش با آن مواجه می شود ، اما رابرت سون می گوید  که این امر در نتیجه رشد  بویژه در در نواحی حرکتی مغز  است .

 با این حال  واقعا تمرینات ذهنی  نیز به هوشیار ماندن ذهن انسان کمک می کنند  .رابرت سون توصیه می کند  هرچه می توانید  از مغزتان استفاده کنید  و برای پیوند دادن اطلاعات تصاویر و صداها و ..از مغزتان کار بکشید تا حافظه شما تقویت شود.   وی همچنین نصیحت می کند که  در باره خودتان ار بکار بردن کلماتی مثل "خاکستری " و"پیری"  پرهیز کنید  بر نقاط مثبت خود همچون سلامتی  و  توانایی خود تاکید ورزید  . مطالعات نشان می دهند که  حقیقتا اندیشیدن در باره این واژگان  می تواند بر روی رفتار فرد به سرعت (مثلا بر روی سرعت قدم بر داشتن فرد) تاثیر گزارد .


نظرات شما ( )

Powered by : پارسی'>http://www.parsiblog.com/">پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJhttp://khafansara.parsiblog.com/">MehDJ

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سفارش تبلیغ
صبا ویژن